dimecres, 14 de maig del 2008


Hola!


Divendres passat vam parlar de la cuina romana antiga i vam observar les característiques.

A l'antiga Roma hi havien moltes difèrencies socials fins i tot a l'hora de menjar,

existien plats per rics i d'altres pels més humils.

La cuina romana tenia influències d'altres cultures amb les quals van estar en contacte.

Mesclaven molts sabors i amb molt de contrast.

En els menjars familiars l'alimentació era molt senzilla, mentre que en sopars amb convidats o banquets consumien carns de caça, aus, peixos i moluscs i acompanyaven els aliments amb vi rebaixat amb aigua, perqué creien que el vi pur era només per als deus. Els aliments els cuinaven com avui en dia, bullits, rostits i fregits, fent servir oli d'oliva, però sempre acompanyats d'espècies en gran quantitat.


Tenien 4 àpats com nosaltres, el primer era lentaculum l'esmorzar aquest era molt variat, ja que depenia de gustos.El segón era el prandium el dinar cap a les dotze prenien un piscolabis un aliment lleuger, fora d'àpats. La merenda era el brenar eren els mateixos aliments que els del dina. També solien menjar friuta o vi barrejat amb mel. La cena era el sopar, era l'àpat més importanti constava de tres plats:

-Entrants, gustatio: vi amb mel, ous, verdures, amanides etc..

-Plat principal, prima mensa: carn o peix, o tots dos.

-Postres, secunda mensa: fruites fresques o confitades, pastissets fruita seca, etc.




Rossella.